Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da 26 Temmuz Cumartesi günü 104.359 yabancı ziyaretçiyle tüm zamanların en yüksek günlük giriş rekorunun kırıldığını açıkladı. Bu rekor, geçen yılın ağustos ayında kırılan 102.755 kişilik rekoru geride bıraktı. Temmuz ayı henüz sona ermeden Antalya, 2.3 milyona yakın yabancı turisti ağırladı ve yılın ilk yedi ayında toplamda 8.5 milyon turisti geçti.
Rekora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy, şunları kaydetti: “Antalya; doğası, tarihî, kültürü, misafirperverliği ve üstün hizmet kalitesiyle dünyayı kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Bu başarı, kararlı yatırımlarımızın, doğru politikalarımızın ve kamu-özel sektör iş birliğinin bir sonucudur.”
Turizmde Büyük Bir Başarı
Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda otel çalışanları, rehberler, tur operatörleri ve kamu kurumlarına teşekkür etti. “Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda turizmin tüm alanlarında büyüme ve kalite odaklı bir dönüşüm süreci yaşanıyor” diyen Ersoy, “Türkiye Yüzyılı, turizmin de yüzyılı olacak” ifadelerini kullandı.
Sözlerine devam eden Ersoy, Antalya’nın sadece tatil cenneti değil, küresel turizmde önemli bir oyuncu olduğunu belirtti: “Antalya artık sadece bir tatil cenneti değil, küresel turizm liginde şampiyonluğa oynayan bir başrol oyuncusu. Doğası, tarihî, kültürü, misafirperverliği ve üstün hizmet kalitesiyle dünyayı kendine hayran bırakmaya devam ediyor.”