Juventus ile Torino arasında oynanan Serie A derbisi 0-0 berabere tamamlandı; Kenan Yıldız’ın gol serisi sona erdi.
Serie A’nın 11. haftasında Juventus, Allianz Stadyumu’nda Torino’yu ağırladı ve derbi golsüz eşitlikle sona erdi. Milli oyuncu Kenan Yıldız, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ancak 84. dakikada oyundan alındı. Yerine Openda girdi.
Maç boyunca gol sesi çıkmazken, Juventus ikinci yarıda rakip kaleye baskı kurmasına rağmen skoru değiştiremedi. Bu sonuçla Juventus, 19 puana yükselerek maç fazlasıyla 5. sıraya çıktı. Torino ise 14 puanla 11. sırada yer aldı.
Torino, Juventus deplasmanında en son 1994-1995 sezonunda galip gelmişti. Siyah-beyazlı ekip, son 16 Serie A derbisinin dokuzunda kalesini gole kapattı ve Torino ile oynadığı 161 maçta 64 kez gol yemedi.
Milli futbolcu Kenan Yıldız’ın gol serisi de bu maçla sona erdi. Önceki iki Torino derbisinde ağları sarsan Yıldız, eğer gol bulsaydı, Gianluca Vialli’den (Ocak 1995 – Nisan 1996) sonra Juventus’ta üç maç üst üste Torino derbisinde gol atan ikinci oyuncu olacaktı.
Serie A’nın bir sonraki haftasında Juventus, Fiorentina’ya konuk olacak. Torino ise evinde Como ile karşılaşacak.
Kaynak: Maçkolik




