1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kayıp Türk Kız Hilal İçin 4,8 Milyon TL Ödül

Kayıp Türk Kız Hilal İçin 4,8 Milyon TL Ödül

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Kayboluş: Hilal Ercan, 21 Ocak 1999’da Hamburg’un Lurup semtindeki evinden çıktıktan sonra kayboldu. O dönemde yapılan aramalar İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük operasyonlardan biri olarak kayda geçti, ancak Hilal’den hiçbir iz bulunamadı.

  • Afiş ve ödül: Hamburg’daki Winterhuder Marktplatz’ta Hilal’in çocukluk fotoğrafının yer aldığı afiş asıldı. Kayıp kızla ilgili bilgi verecek kişilere 100 bin euro (yaklaşık 4,8 milyon TL) ödül verileceği duyuruldu.

  • Avrupa çapında kampanya: Almanya, Avusturya ve İsviçre’de satışa sunulan smoothie şişelerinin üzerine Hilal’in fotoğrafı kondu. Amaç, kaybolan kızın yüzünü yeniden milyonlarca kişiye göstermek ve yeni ipuçları yakalamak.

  • Ailenin mesajı: Ağabeyi Abbas Ercan, “Her gün birinin onu gördüğünü düşünerek uyanıyoruz. Belki bir kişi, bir detay hatırlarsa kardeşime ulaşabiliriz” dedi.

  • Umudun sürmesi: 26 yıl geçmesine rağmen aile arayıştan vazgeçmedi. Yeni kampanya, tanıkların yeniden konuşmasını sağlamayı ve kamuoyunun dikkatini tazelemeyi hedefliyor.

Kayıp Türk Kız Hilal İçin 4,8 Milyon TL Ödül
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.