Konya’nın Beyşehir ilçesinde yeni açılan bir zincir marketin televizyon fiyatlarında yaptığı büyük indirim, yüzlerce kişinin katıldığı bir izdihama ve güvenlik riskine neden oldu.
Fiyat İndirimi Uzun Kuyruklar Oluşturdu
Beyşehir’de faaliyete geçen bir zincir market, açılış gününe özel olarak piyasa değeri yaklaşık 6 bin lira olan televizyonları 1750 liradan satışa sunacağını duyurdu. Kampanya haberini alan bölge sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren mağaza önünde toplanarak uzun kuyruklar oluşturdu.
Ürünlerin mağaza önüne getirilmesiyle birlikte o ana kadar sakin süren bekleyiş, yerini bir anda büyük bir kalabalığın hücumuna bıraktı. İndirimli ürünlere aynı anda ulaşmak isteyen yüzlerce kişi arasında kontrol sağlanamadı.
Arbede ve Sağlık Riskleri Yaşandı
Televizyon stoklarının sınırlı olması nedeniyle vatandaşlar arasında sert tartışmalar ve fiziki müdahaleler yaşandı. Kalabalık içerisinde ezilme tehlikesi geçirenlerin olduğu ve bazı kişilerin yoğunluk nedeniyle fenalaştığı bildirildi.
İndirimli televizyonlara ulaşmaya çalışan vatandaşlar arasında zaman zaman itişmeler ve arbede yaşandı. Kalabalığın yoğunlaşmasıyla birlikte ezilme tehlikesi geçirenler olurken, fenalaşan vatandaşlar için çevredekiler tarafından yardım çağrıları yapıldı.
Mağaza Görevlileri Kontrolü Sağlamakta Zorlandı
Market personelinin “insan seli” olarak nitelendirilen kalabalığı yönetmekte yetersiz kaldığı görüldü. Televizyon kolilerini almayı başaran kişilerin, ürünlerini çevredekilere kaptırmamak için yoğun bir çaba sarf ettiği anlar kameralara yansıdı.
Olayın ardından marketteki satışların güçlükle tamamlandığı öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, tüketicilerin indirimli ürünler için verdiği mücadelenin boyutları dikkat çekti.




