CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden kaleme aldığı makalede Türkiye’nin yönetim sistemini ve hukuk düzenini sert dille eleştirdi.
Silivri Cezaevi’nde 317 gündür tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü gazetesi için “Vazgeçmeyenlerin Cumhuriyeti” başlıklı bir makale hazırladı. İmamoğlu, Türkiye’deki mevcut siyasi tabloyu bilinçli bir tercih olarak niteleyerek, “Bugün Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tablo, sıradan bir yönetim zafiyeti değildir. Devleti, milleti ve demokrasiyi zayıflatarak iktidarı kalıcı hâle getirme projesidir” dedi.
Makalesinde son 13 yıldaki siyasi gelişmeleri analiz eden İmamoğlu; Gezi olaylarından 15 Temmuz’a, 2017 referandumundan bugünkü ekonomik krize kadar yaşanan süreci değerlendirdi. Mevcut sistemi “hesap sorulamaz bir düzen” olarak tanımlayan İmamoğlu, devletin binalardan değil; adalet, liyakat ve ahlaktan oluştuğunu vurguladı.
19 Mart’taki yargı sürecine değinen İmamoğlu, yaşananları rakibini saf dışı bırakma operasyonu ve siyasi bir darbe olarak yorumladı. Cezaevinde olmasının Türkiye’nin geleceğine yönelik bir tehdit olduğunu savunan İmamoğlu, korkmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Eğer bir ülkede iktidar, rakibini cezaeviyle susturacağını düşünüyorsa; o ülkede artık hukuk konuşulmaz, demokrasi konuşulmaz. Orada sadece ‘korku’ konuşulur. Ama ben korkmuyorum. Çünkü bu ülke, korkuyla yönetilecek bir ülke değildir. Rakibinden korkanların yönetebileceği bir ülke hiç değildir.”
Mücadelesinin halkın hakkı ve çocukların geleceği için olduğunu ifade eden İmamoğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak geri adım atmayacağını ilan etti. İmamoğlu makalesini, “Ben vazgeçmiyorum. Çünkü bu ülke, vazgeçenlerin değil; direnenlerin omzunda yükseldi” sözleriyle noktaladı.
Kaynak: Sözcü




