1. Haberler
  2. Dünya
  3. Milyonerlik Hayali 15 Dakika Sürdü: Yazılım Hatası Yıktı

Milyonerlik Hayali 15 Dakika Sürdü: Yazılım Hatası Yıktı

Yunanistan’da tatil yapan Norveçli Ole Fredrik Sveen, piyango uygulamasından gelen bildirimle hayatının şokunu yaşadı. Eurojackpot ikramiyesini kazandığını sanan adamın milyonluk servet hayali, ulusal piyango sistemindeki teknik bir hata nedeniyle 15 dakika içinde içinde yerle bir oldu.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç’te bir uygulama üzerinden kazı kazan oynayan Ole Fredrik Sveen, sistemdeki yazılım hatası nedeniyle kendisini 15 dakikalığına milyoner sandı.

Norveç’in Kleft bölgesinde kız arkadaşıyla yemek yediği sırada telefonuna gelen bildirimle 1,3 milyon Norveç kronu kazandığını öğrenen Ole Fredrik Sveen, büyük bir şok yaşadı. Norsk Tipping uygulamasından gelen mesajın ardından işinden ayrılma ve dünya turuna çıkma planları yapan Sveen, ailesini arayarak müjdeyi verdi. Ancak sevinç dolu dakikalar, Sveen’in bilet numaralarını kontrol etmesiyle yerini büyük bir hayal kırıklığına bıraktı.

Euro-Kron Çevriminde 100 Kat Hata

Yapılan incelemede, piyango sisteminin euro birimini krona çevirirken ciddi bir yazılım hatası yaptığı anlaşıldı. Normal şartlarda bölme işlemi yapılması gereken tutarın yanlışlıkla 100 ile çarpılması sonucu, Sveen’in ekranında devasa bir rakam belirdiği saptandı. 1,3 milyon kron (yaklaşık 115 bin dolar) kazandığını sanan gencin gerçek ikramiyesinin sadece 135 kron (yaklaşık 12 dolar) olduğu ortaya çıktı.

CEO Tazminatı Kamuoyunu Ayağa Kaldırdı

Söz konusu teknik skandalın yaşandığı günlerde, piyango şirketinin CEO’sunun görevinden istifa ederek 3 milyon kron tazminat alması Norveç kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Sveen’e vadedilen hayali ikramiyenin iki katından fazla olan bu tazminat, yaşanan mağduriyetin ardından ironik bir durum olarak nitelendirildi.

“Bir Kadeh Şampanya Bile Etmiyor”

Milyonerlik hayalleri suya düşen Sveen, gerçek kazancı olan 135 kronun ülkesinde bir kadeh şampanya almaya bile yetmeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sahip olmadığım parayı harcamaya başlamadan önce hatayı fark ettiğim için teselli buluyorum.”

Yaşadığı psikolojik yıkım ve stresin ardından Sveen, piyango oynamayı tamamen bıraktığını açıkladı.

Kaynak: Norsk Tipping, Norveç Basını

Milyonerlik Hayali 15 Dakika Sürdü: Yazılım Hatası Yıktı
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin