Sajwani ailesi, Dubai’de yıllardır atıl duran dev gökdeleni satın alarak 600 milyon dolarlık satış geliri elde etti.
Ortadoğu’nun “emlak sihirbazı” olarak tanınan Sajwani ailesi, Londra’daki ünlü kuleye benzerliği nedeniyle “Big Ben” olarak anılan 328 metrelik gökdeleni bünyesine kattı. DAMAC Grubu’nun kurucusu Hüseyin Sajwani’nin oğlu Abbas Sajwani’ye ait AHS Properties, binayı 120 milyon dolar bedelle Dubai Ticaret Bankası’ndan devraldı.
Borçlu Binadan Dev Yatırıma
Şeyh Zayed Caddesi üzerinde yer alan ticari gökdelen, önceki sahiplerinin borç yapılandırmasında başarısız olması nedeniyle banka mülkiyetine geçmiş ve uzun süre boş kalmıştı. AHS Properties’in kuleyi modern bir ofis projesine dönüştürme kararı, henüz inşaat bitmeden meyvelerini verdi.
2026 Sonunda Tamamlanacak
Yenileme çalışmalarının 2026 yılının sonuna kadar bitirilmesi hedeflenirken, projenin ticari başarısına dair önemli veriler paylaşıldı. Abbas Sajwani, ofis alanlarının yüzde 95’inin şimdiden satıldığını ve projenin toplam değerinin 600 milyon dolara ulaştığını duyurdu.




