1. Haberler
  2. Haber
  3. Erdoğan ve Bahçeli Desteklemişti: Kritik Teklif Meclis’te

Erdoğan ve Bahçeli Desteklemişti: Kritik Teklif Meclis’te

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçilmiş kamu görevlilerinin yargılandığı davaların TRT’den canlı yayınlanmasını öngören CHP teklifi, bugün TBMM Genel Kurulu’na sunuluyor.

CHP, dokuz aydır komisyonda bekleyen ve seçimle iş başına gelenlerin yargılanma süreçlerinin şeffaflaşmasını amaçlayan kanun teklifi için harekete geçti. Parti, ilgili teklifin gündeme alınması amacıyla bugün TBMM Genel Kurulu’na önerge sunacak. Önergenin kabulü halinde, konu saat 15.00’te görüşülmeye başlanacak.

İmamoğlu Sürecinde Hazırlanmıştı

Mayıs ayında hazırlanan tasarı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çeşitli belediye başkanlarının tutuklandığı süreçte CHP Lideri Özgür Özel’in çağrısı üzerine Meclis’e sunulmuştu.

Teklif, sanık ve mağdurun rızasının yanı sıra mahkemenin onayıyla duruşmaların TRT ve internet üzerinden canlı yayınlanmasını içeriyor. Bu doğrultuda Ceza Muhakemesi Kanunu’nun gizlilik ve yayın yasağını düzenleyen 182 ve 183. maddelerinde değişiklik yapılması öngörülüyor.

Bahçeli ve Tunç Ne Demişti?

Sürece ilişkin daha önce konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yargılama başta TRT olmak üzere tüm televizyonlardan canlı yayınlanmalıdır” ifadeleriyle destek vermişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yasal değişikliği işaret ederek, “183. maddede görüntü alınması konusunda yasak söz konusudur. Bir değişiklik söz konusu olursa Meclis’imizin takdiridir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Erdoğan ve Bahçeli Desteklemişti: Kritik Teklif Meclis’te
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.