İstanbul’da yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, aralarında Simge Sağın, Mustafa Ceceli ve Melek Mosso’nun da bulunduğu dokuz tanınmış isim emniyet birimleri tarafından gözaltına alındı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı Operasyonu Başlattı
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yürütülen soruşturmada yeni bir safhaya geçildi. 7 Nisan 2026 tarihinde sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, kamuoyunca tanınan şahıslara yönelik yakalama ve arama işlemleri gerçekleştirildi.
Soruşturmanın; uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak, kullanmak ve temin etmek suçları kapsamında yürütüldüğü bildirildi. Beykoz Sulh Ceza Hakimliğinden alınan karar doğrultusunda gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri ve dijital materyalleri üzerindeki incelemeler devam ediyor.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada: “Cumhuriyet Başsavcılığımızın İstanbul İl Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli yürüttüğü soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde, atılı suçlara iştirak ettikleri tespit edilen şüpheliler hakkında yakalama ve el koyma işlemleri icra edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
Gözaltına Alınan İsimlerin Listesi
Narkotik suçlarla mücadele operasyonu kapsamında emniyete götürülen isimler şu şekilde kaydedildi:
- Simge Sağın
- İbrahim Çelikkol
- Melek Mosso
- Deha Bilimler
- Mustafa Ceceli
- Ersay Üner
- Bengü Erden
- Z. Aslı Sipahi Hacısüleymanoğlu (Aslızen)
- İlkay Şencan
Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ve gözaltındaki şahısların sağlık kontrollerinin ardından sorgularının tamamlanacağını belirtti.




