1. Haberler
  2. Haber
  3. İstanbul’da Yağmur Molası Kısa Sürüyor: Akdeniz Üzerinden Yeni Dalga Geliyor!

İstanbul’da Yağmur Molası Kısa Sürüyor: Akdeniz Üzerinden Yeni Dalga Geliyor!

İstanbul'da üç gündür etkili olan sağanak yağış megakenti terk ederken, AKOM ve Meteoroloji'den yeni uyarılar geldi. Yarın itibarıyla Orta Akdeniz üzerinden Marmara Bölgesi'ne giriş yapacak yeni yağışlı hava sisteminin kentte 4-5 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Megakent İstanbul’da günlerdir hayatı olumsuz etkileyen aralıksız sağanak yağışlar, bugün itibarıyla yerini parçalı bulutlu bir gökyüzüne bırakıyor. Ancak Meteoroloji ve AKOM’dan gelen son veriler, bu güneşli aranın sadece “fırtına öncesi sessizlik” olduğunu gösteriyor. Yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir sistem, Marmara’yı hapsedecek.

Bugün: Yurt Genelinde Bahar Esintisi ve Sıcaklık Artışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 31 Mart Salı günü verilerine göre, bugün yağışların mola vermesiyle birlikte sıcaklıklarda hissedilir bir artış yaşanıyor.

Bölge / Şehir Hava Durumu Sıcaklık Değişimi
İstanbul Parçalı ve Çok Bulutlu 14 – 17°C
İç ve Batı Kesimler Yer yer sağanak geçişli 4 – 6 Derece Artış
Ankara & Hatay Sağanak Yağışlı Mevsim Normalleri
Antalya Gök Gürültülü Sağanak Mevsim Normalleri
  • Uyarı: Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de yerel sağanak geçişleri görülse de genel tablo bugün için daha sakin seyredecek.

Yarın: Orta Akdeniz Dalgası Kapıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları yarın (1 Nisan) sabah saatlerinden itibaren dikkatli olmaları konusunda uyardı. Orta Akdeniz üzerinden süzülerek gelen alçak basınç sistemi, Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak.

  • Süre: Yeni yağışlı sistemin şehirde 4-5 gün boyunca aralıklarla etkili olması bekleniyor.

  • Sıcaklık Grafiği: Yağışlara rağmen hava sıcaklıklarının 14 ile 19 derece arasında kalarak sert bir düşüş yaşamayacağı tahmin ediliyor.

  • Kritik Bölgeler: Yağışların özellikle Marmara’nın güneyi ve doğusunda (Bursa, Yalova, Kocaeli hattı) daha kuvvetli olması öngörülüyor.

Nisan Ayına “Islak” Başlangıç

2026 yılının Mart ayını yağışlarla kapatan İstanbul, Nisan ayına da şemsiyelerle merhaba diyecek. Uzmanlar, Orta Akdeniz kökenli bu sistemin beraberinde ılık havayı da getireceğini, ancak ani bastıran yerel sağanakların trafik ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini hatırlatıyor.

Bugün dışarı çıkacaklar için yağış mola vermişken işlerini halletmeleri önerilirken, yarın başlayacak olan 5 günlük periyot için hazırlıklı olunması tavsiye ediliyor.

İstanbul’da Yağmur Molası Kısa Sürüyor: Akdeniz Üzerinden Yeni Dalga Geliyor!
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bizi Takip Edin